Racing i USA – Indycar

I USA och Kanada så tävlar man inte i exakt samma typer av motorsport. Sporter som rally är till exempel inte så populärt där. Alla länder har sina egna stora racingtävlingar. I vissa länder är rallytävlingar stora, och här i Sverige har vi ju till exempel Värmlandsrallyt, eller Svenska Rallyt som det oftast kallas. Det är en del av WRC-cirkusen. Men i USA är helt andra tävlingar populära. Där är till exempel Indy 500 en klassisk tävling. Något som är mycket populärt i Amerika är Nascar och Indycar som är två stora motorsporter på andra sidan av Atlanten.

Det hela rör sig om banracing på mycket hög nivå, med ett antal tävlingar i USA som inte är kopplade till Formel 1. Toppserien i Indycar heter Verizon Indycar Series och det finns även lättare klasser, som Indy Lights och Pro Mazda.

Många av förarna är också från USA men det finns exempel på förare i Indycar från andra länder också. En av de bästa förarna är Scott Dixon med 678 poäng. Han blir farlig även nästa år. Scott Dixon är inte amerikan utan har ursprung i Australien. Förutom amerikaner och australiensare finns det även ett antal förare från till exempel England och Kanada i Indycar. Däremot är det ont om förare från andra europeiska länder, men någon fransman och någon spanjor finns, samt även ett par förare från Japan och Mexiko och ett par olika sydamerikanska länder. De flesta förare är dock amerikaner. En av amerikanerna har det något lustiga namnet Will Power, vilket är en kombination av förnamn och efternamn som ju mer eller mindre betyder viljestyrka.

Bilarna trimmas och görs så smidiga och lätta som möjligt för att öka deras topphastigheter och köregenskaper, och det hela görs på en väldigt professionell nivå där några mycket skickliga mekaniker är inblandade. Allt med målet att krama ur så många hästkrafter som möjligt ur bilarna. Sedan kör de runt, runt, under många varv på någon av banorna och en enorm publik tittar på. Lätta bilar är mer lättmanövrerade. Mer tyngd kan möjligen öka topphastigheten, beroende på hur pass mycket av den extra tyngden som går till själva motorerna. Men en lätt bil är ofta att föredra eftersom den kan manövrera genom fältet smidigare.

Tävlingarna avgörs på olika racingbanor i USA samt i ett fall i Toronto i Kanada och många av racingbanorna ligger i relativt små städer, som St Petersburg i Florida, eller Long Beach eller Indianapolis.

Om man istället för viktminskning av en bil är ute efter att gå ner i vikt så kanske man borde ändra diet. Men det går även att förstärka viktminskningen genom att köpa olika typer av produkter och kosttillskott. Sådana kan man ofta hitta på olika apotek både på nätet och inne i städer.