Köpa en bil för motorsport

Motorsport är roligt, men för att kunna vara med behöver man en bil att tävla och träna med. En sådan kan kosta en slant, och om man är ny inom bilsport kanske man inte heller vet vad man vill ha, eller var man hittar en passande bil. Här får du ett par tips.

Bilar för motorsport hos bilhandlare

Det är inte alltid men ibland kan bilhandlare som Riddermark Bil få in bilar som lämpar sig för motorsport. Det behöver inte vara riktiga tävlingsbilar, utan det kan vara trimmade bilar som passar bra för snabbare körning på banan. Det kan också vara klokt att titta på begagnatmarknaden för att se om det dyker upp några tävlingsbilar där. Kanske finner du inte exakt det du söker, utan det kan vara så att du behöver göra en del anpassningar på bilen själv.

Vad kostar en bil för motorsport?

En tävlingsbil för motorsport kan kosta hur mycket pengar som helst. En formel-1 bil kan till exempel kosta flera miljoner kronor. En tävlingsbil med mindre defekter kan man få för ett par hundra tusen kronor. Det är inte direkt billigt att tävla och träna i motorsport men om man blir duktig finns det en hel del pengar att tjäna.

Provköra bilen

Precis som vid vilket annat bilköp som helst är det viktigt att bilen provkörs. När det gäller en tävlingsbil kan den behöva provköras även i högre hastigheter för att man ska se att den verkligen är det man letar efter. Det är både olämpligt och olagligt att göra på vanliga vägar. Har du ett seriöst intresse av bilen brukar det dock inte vara något problem att få provköra bilen på en bana vid ett lämpligt tillfälle. Där kan du testa både acceleration, bromsar och hastighet i en kontrollerad omgivning utan att riskera att få böter eller att skada andra trafikanter.