Motorsport drar stor publik

Motorsport i alla dess former är en stor sport i Sverige som har många aktiva utövare och drar mycket publik. Vi lever i ett avlångt land där stora ytor finns tillgängliga att bygga banor på. Det är dessutom inte allt för ovanligt att kommuner på olika sätt bidrar till motorklubbar och möjliggör att lokala motorbanor kan byggas till en förmånligare kostnad. Fördelen med tillgång till mark är att det är betydligt billigare att bygga banor i Sverige än många andra länder med mindre landyta. Detta har bidragit starkt till att motorsporten har kunnat utvecklas så starkt i Sverige.

Motorsporten frodas

Motorsporten är väldigt populär i Sverige och trots att den inte får särskilt mycket uppmärksamhet frodas och lever den vidare. Vi har flera manliga och kvinnliga tävlingsförare som vunnit världs-, Europa- samt svenska mästerskap som tyvärr inte alltid fått den status och kändisskap de förtjänar. Skillnad var det med motorsportens stora kändisar under 70-talet. Björn Waldegård vann världsmästerskapet i rally 1979 och Ronnie Peterson som trots att han aldrig vann något världsmästerskap fortfarande rankas som en av Formel-1 bästa förare. Trots detta drar motorsportens stora tävlingar mycket publik men även många följer tävlingarna online eller via TV.

Motorsport och cykling

Motorsport är en intensiv sport och förare behöver träna och hålla sig i god fysisk form. Oavsett om du utövar motorsport med bil eller motorcykel måste du som förare hålla dig i fysisk topptrim. Cykling är en perfekt träningsform för utövare av motorsport. Lämna bilen hemma och ta cykeln istället. Du sparar pengar, miljö och får samtidigt bra träning. Faktum är att cykling är en fantastiskt bra motion för alla. Ta cykeln till skolan, jobbet, affären, tåget, bussen, träningen eller till event. Det är därför en stor fördel för både cyklister, samhället och miljön när det finns bra tillgång till cykelställ. Företaget Cykelboxen är specialister på cykelställ plus utrustning för cykelparkering. Hos Cykelboxen kan du välja bland marknadens bredaste, smartaste och bästa sortiment av olika cykelställ från holländska Falco. Cykelboxen erbjuder exempelvis cykelställ i två våningar, semi-vertikalt cykelställ, traditionellt cykelställ, cykelhage samt cykelbågar. Cykelboxen hjälper till med montage, inredning av cykelgarage samt cykelparkeringar. Hos Cykelboxen kommer du givetvis att få personligt bemötande, snabb offerering samt hjälp i projekteringsfrågor.

Stor publik och jättelika folkfester

De största motorsporttävlingarna i världen lockar hundratusentals besökare och i USA kan arenor för Nascar ta emot nära på fyrahundratusen personer. Även i Sverige är de större tävlingarna väldigt populära och drar mycket stor publik. Oberoende av vilken motorsport det gäller kommer publiken för att beskåda de stora tävlingarna som exempelvis Gotland Grand National, Novemberkåsan och Svenska Rallyt. Men dessa tävlingar erbjuder inte bara motorsport när den är som bäst utan är samtidigt jättelika folkfester.