Motorsport blir mer och mer populärt

Motorsport har ökat i popularitet och det finns många tävlingsformer med exempelvis motordrivna personfordon. Den mest kända motorsporten är Formel 1. Sporten har länge varit välbevakad av media och de allra största varumärkena har sina namn representerade hos de olika lagen. Formel 1 är dock en dyr sport och knappast något som är tillgängligt för amatörer. Vanligare sporter i Sverige är exempelvis enduro och speedway. Den sistnämnda sporten är väldigt populär i Sverige, inte minst för att det svenska landslaget har skördat stora framgångar internationellt. En annan sport som är billigare och därmed också mer tillgänglig för fler svenskar är folkrace. Man kan säga att folkrace är en riktigt folklig motorsport då bilarna ofta är producerade av köraren och man måste efter varje tävling vara redo att sälja sin bil till ett högsta pris om 6500 kronor. Anledningen till att man måste vara redo att sälja sin bil för ett visst belopp är för att man inte vill att sporten kommersialiseras och därmed kan hamna utanför konkurrenternas budgetar.

Stark efterfrågan på motorsportprylar

 

Att svensk motorsport blir mer och mer populärt är det inget tvivel om då den svenska marknaden ökar stadigt. Det svenska företaget Pierce, som huvudsakligen säljer motorsportprylar online, har sett en stark uppgång i sin omsättning och man tror att man redan i år kommer ha över en halv miljard i omsättning. Man tror vidare att man kommer kunna ha en miljard i omsättning inom 3 år. Företaget grundades så sent som 2009 och man lyckades inom 2 år öppna sin första webbutik utanför Sverige. Efterfrågan på produkterna är så pass höga att man inte tvivlar på ifall det är möjligt att nå målet. Det handlar mer om att allting ska fungera organisationsmässigt i företaget så att man lyckas nå försäljningsmålen utan att tumma på lönsamheten. Företaget har för tillfället delat upp sin verksamhet mellan tre olika populära varumärken; XLmoto, Sledstore och 24MX. Ett annat lite mer välkänt företag som också ständigt ökar sin tillväxt är Biltema. Det är bland annat människor som är aktiva inom folkrace som vallfärdar till butikerna som finns runtom i landet. Biltema har ett brett utbud av produkter som också passar professionella åkare.

Motorsporten och dess olika varianter

Många motorsporter är relativt nya och en motorsport som snabbt ökar i popularitet är motionscross som lite enkelt uttryckt är motorcross för amatörer. För ungefär 30 år sedan anordnade men en prova-på-tävling för sporten och intresset var enormt. Efter tävlingen fanns det en stor efterfrågan på liknande evenemang och motionscrossen har sedan dess i princip exploderat i popularitet. Det kanske inte är så konstigt med tanke på hur fartfylld och spännande sporten är. Man kan utföra höga hopp med motorcykeln när man rusar fram längs häftiga terrängbanor. Ifall man vill prova på sporten så kan man höra sig för vid sina lokala klubb där man ofta erbjuder introduktionskurser. Det finns också en möjlighet till att låna utrustning innan man bestämmer sig om man vill börja träna på allvar. ifall man bestämmer sig för att investera i en egen motorcykel och utrustning så kan man bland annat besöka https://enklare.se/ för att få hjälp med finansieringen. Det är alltid bättre att köpa rejäl utrustning på en gång som ger en ett fullgott skydd.